14 de novembre de 2017

Casa Llavasa reobre les portes com a casa de colònies a
Durro (Vall de Boí)

Casa Llavasa ha obtingut el número de registre oficial com a casa de colònies aquest estiu

La nova web www.casallavasa.cat ja permet fer les reserves d’estada de famílies, grups o entitats a la casa de colònies

Casa Llavasa (Durro, Vall de Boí) ja és oficialment una casa de colònies. 35 anys després de la seva adquisició per part de l’Associació l’Estornell de l’Espluga de Francolí, en els últims mesos s’ha dut a terme un important projecte de remodelació de la Casa per adequar les seves instal·lacions a la normativa vigent. Disposa de 24 places repartides en 3 bordes diferents que es poden reservar conjuntament o per separat.

El principal objectiu de la renovació de Casa Llavasa és oferir un allotjament obert tot l’any per a famílies, grups, agrupaments escoltes i grups culturals, socials i esportius.

Totes les novetats es poden consultar a la nova web www.casallavasa.cat, a través de la qual també es poden reservar les estades a Casa Llavasa.

La història de Casa Llavasa

A principis dels anys 80, alguns pares i mares de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell de l’Espluga de Francolí van constituir l’Associació l’Estornell i es va adquirir Casa Llavasa: una casa pairal, dues bordes i un pati a Durro (Vall de Boí).

L’Associació l’Estornell va organitzar aplecs anuals a Casa Llavasa des de l’any 1982 i durant més de tres dècades, gràcies a la col·laboració de molts espluguins, s’han anat realitzant accions de millora i manteniment de les instal·lacions. Actualment l’entitat compta amb més d’un centenar de socis i en els últims temps s’han reactivat els vincles i activitats conjuntes amb l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell de l’Espluga.

L’any 2014 l’Associació l’Estornell inicia un projecte integral de remodelació de la Casa per adaptar-la a la normativa vigent. Industrials i empreses de la Conca de Barberà i de la Vall de Boí han executat les obres i han modernitzat les instal·lacions. Finalment, aquest estiu Casa Llavasa ha obtingut el número de registre oficial CCC000676 com a Casa de Colònies a la Xarxa Catalana d’Instal·lacions Juvenils de la Generalitat de Catalunya.

Així doncs, 35 anys després de la fundació de l’Associació l’Estornell, Casa Llavasa – Casa de Colònies ha reobert les seves portes per continuar sent un allotjament i un espai a Durro (Vall de Boí) per a famílies, de trobades infantils, juvenils i per a grups culturals, socials i esportius.

Els espais de Casa Llavasa

La Casa de Colònies Casa Llavasa té una capacitat màxima per a 24 persones. Les places es distribueixen en 3 bordes: Borda l’Estornell (4 places), Borda Durro (10 places) i Borda Llavasa (10 places). Cada borda té habitacions amb llits individuals o lliteres, menjador, cuina equipada i lavabo. Es poden reservar conjuntament o per separat.

S’accedeix a cada borda des d’una escala comunitària que també comunica amb la sala de la rentadora i secadora, la Plaça Batista i Roca (pati), l’aparcament i la sala d’activitats.

Nova web i sistema de reserves

Casa Llavasa – Casa de Colònies compta amb una web a través de la qual es pot conèixer la història de l’Associació, veure un recull de fotografies de diferents èpoques de Durro o descobrir les noves instal·lacions de la Casa. És www.casallavasa.cat . A més a més, una novetat important és que aquesta pàgina web permet fer les reserves d’estada. Per qualsevol informació addicional es pot consultar la pàgina del facebook ‘Casa Llavasa – Casa de Colònies’ o escriure a casallavasa@gmail.com.

Col·laboració amb l’Agrupament Escolta l’Estornell i altres entitats de l’Espluga de Francolí

L’Associació l’Estornell treballa amb l’objectiu que associacions de l’Espluga de Francolí o de la Conca de Barberà puguin allotjar-se a Casa Llavasa per a desenvolupar les seves activitats de manera extraordinària a Durro o a la Vall de Boí. Entitats culturals, esportives o socials podran gaudir d’uns dies de convivència i conèixer l’entorn natural del Pirineu.

Especialment, de les diverses entitats del teixit associatiu de l’Espluga, destaca l’estret vincle entre l’Associació l’Estornell - Casa Llavasa i l’Agrupament l’Estornell. Mostra d’això és que els noms dels espais actuals de la casa (Estornell, Durro i Llavasa) van ser proposats i escollits pels nens del Cau. A més a més, a finals d’agost la branca de Ràngers i Noies Guia de l’Agrupament l’Estornell va tornar a fer el seu camp d’estiu a Casa Llavasa. Des del Cau de l’Espluga també s’ha anunciat la recuperació dels aplecs a Durro i la propera sortida conjunta serà al març de 2018.
Finalment, l’Associació l’Estornell agraeix públicament el donatiu de 1.000 euros que l’Agrupament ha fet a Casa Llavasa. Els diners són una part del premi d’Educació en el Lleure concedit per la Fundació Carulla a l’entitat escolta espluguina pel projecte 4dècades 4 pics en commemoració del seu 40è aniversari.

14 d'octubre de 2016

L’Associació l’Estornell - Casa Llavasa presenta el nou projecte de Casa de Colònies

A principis dels anys 80 els pares i mares de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell de l’Espluga de Francolí constitueixen l’Associació l’Estornell i s’adquireix Casa Llavasa, una casa de dues bordes i un pati a Durro (Vall de Boí)

Aquest divendres 14 d’octubre de 2016 l’Associació l’Estornell - Casa Llavasa presentarà el nou projecte de Casa de Colònies a la vall pirinenca. L’acte és obert a tothom i tindrà lloc al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí a les 7 de la tarda.

L’entitat, estretament vinculada amb l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell de l’Espluga, va engegar el projecte de remodelació de les bordes de Casa Llavasa fa dos anys. Ha estat un llarg procés, proposat per la nova junta i en procés de desenvolupament a través de diverses comissions de treball, que ha permès iniciar les obres de millora de les instal·lacions i la remodelació i adequació d’alguns espais.

L’objectiu de totes les actuacions que ja s’estan duent a terme és adaptar les instal·lacions de Casa Llavasa a la normativa vigent per tal que es pugui registrar i reobrir com a casa de colònies. La remodelació es realitza en base a un projecte tècnic, econòmic i d’impacte social que n’assegura la viabilitat.

Un dels aspectes més destacats d’aquest projecte és la reformulació i adequació d’algunes zones, la qual cosa permetrà disposar d’espais diferenciats i adaptats en funció del nombre de persones o grups que reservin la casa.

La Casa de Colònies “Casa Llavasa” conservarà els valors de l’Escoltisme i la vinculació estreta amb l’Agrupament l’Estornell de l’Espluga, el moviment a partir del qual es va adquirir i s’ha conservat durant 3 dècades. Continuarà sent un espai a Durro per a compartir sortides, gaudir de la natura o conèixer el patrimoni de la Vall. La remodelació permetrà actualitzar les instal·lacions i garantir uns serveis mínims que facin l’estada més confortable per a infants, joves, famílies i grups. Seguint la normativa per a aquest tipus d’allotjaments juvenils, determinada per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, s’establiran registres d’entrada i sortida d’usuaris, neteja d’espais, oferiment de serveis complementaris en funció de l’època de l’any... coordinats per una empresa especialitzada en la gestió d’aquest tipus d’allotjament.

La primera fase del projecte de remodelació està prevista que estigui enllestida al llarg de la primavera del 2017. La nova etapa de Casa Llavasa manté els valors que l’han definida al llarg de tota la seva història i incorporarà novetats que permetran donar a conèixer aquest allotjament com una destinació turística juvenil i familiar a la Vall de Boí i al Pirineu Català.

Associació L’Estornell - Casa Llavasa · Comissió de Comunicació